Heat cap

Mijn nieuwe Heat Cap, ik ben er helemaal verliefd op! Ik heb mijn Kissed Heat Cap gekregen van Thermal hair care om uit te proberen, en ik ben laaiend enthousiast! Welke zij trouwens ‘Hot Head’ noemen. Een Heat Cap is werkelijk een geweldige, schattige en super handige uitvinding die je zoektocht naar natuurlijk mooi (zeg maar fantastisch, want dat krijg je wel met zo’n handig hulpmiddel) haar echt zoveel makkelijker maakt.
Misschien had je de foto’s al eens voorbij zien komen op mijn Instagram of Facebookaccount? Misschien begreep je meteen wat ik bedoelde of vroeg je je juist af; wat is een Heat Cap?
Vandaag dacht ik; deze super schattige en geweldige uitvinding moet echt even in ‘the picture’!

De Hot Head.

De Hot Head is een product van Thermal hair care; een bedrijf uit Amerika. De Hot Head bestaat nog maar sinds 2014. De eigenaresse van het bedrijf is een kapster en een moeder. Door haar kennis als kapster zijnde wist zij dat diepe conditionering voor het haar erg belangrijk is, alleen had zij zelf ook geen tijd om de heletijd onder een warme kapdroger te zitten. Na het toepassen van een haarmasker wikkelde zij vaak haar haren in een warme natte handdoek, maar dit was lang niet zo effectief dan de kapdroger die zij in de salon had staan. Op een ochtend had zij een soort ‘aha’ moment! En zo ontstond het idee van de Hot Head: Een haarmuts gevuld met lijnzaad die je kan opwarmen in de magnetron.

De werking van een Heat Cap.

De warmte van een Heat Cap zorgt ervoor dat je je haren diep kan conditioneren met een door jou uitgekozen haarmasker. Een Heat Cap is geschikt voor ieder haartype, ik gebruik mijn Heat Cap iedere week! Maar de Heat Caps zijn sowieso erg handig voor haar met een lage porositeit! Haar met een lage porositeit heeft een strak gebonden schubbenlaag met platte overlappende schubben. Het haar kan vocht niet zo goed opnemen omdat de haarschubben moeilijk open gaan. Hierdoor kan een haarmasker maar slecht echt binnendringen in het haar. De warmte van de kersen pitten zal de haarschubben echt goed open zetten, hierdoor kan het haarmasker beter in je haar trekken. Doordat de goede voedingsstoffen van het haarmasker beter in je haar kunnen trekken, zal je haar dieper gevoed worden en echt een flinke boost krijgen! Een Heat Cap zorgt ervoor dat je haarmasker pas echt nuttig is!

Weet jij niet welke porositeit jou haar heeft, check deze dan door middel van de ‘float test’. Kijk hier hoe je deze test kan doen.

 

Een Heat Cap in gebruik.

Een Heat Cap is erg simpel in gebruik. Kies eerst je eigen haarmasker uit. Dit hoeft niet een commercieel/reguleer haarmasker uit een pot te zijn. Je kan ook je eigen haarmasker maken. Zelf gebruik ik vaak aloë vera poeder als basis, mijn haar houdt daarvan! Daarbij experimenteer ik altijd met iets wat ik in huis heb of zin heb om eens uit te proberen. Je kan eetbare producten gebruiken, zoals: Banaan, avocado, honing, yoghurt, ei of mayonaise.

Denk je dat je haar wat meer proteïne nodig heeft? Voeg dan gehydrolyseerde proteïne toe aan je haarmasker. Gehydrolyseerde proteïne is kleiner dan de proteïne uit ei of roggemeel. Doordat gehydrolyseerde proteïne kleiner is kan het beter je haar binnen dringen en zal je haar er ook meer profijt van hebben.

Smeer het haarmasker in je haren, bedek je haren met een wegwerp douchemuts of huishoud folie en warm de Heat Cap op in de magnetron. Heb je geen magnetron? Je kan de Heat Cap ook opwarmen via de ‘Au bain marie’ methode.
Leg de Heat Cap met het elastiek naar boven in je magnetron en warm hem op voor 45 seconden op de hoogste stand. Draai daarna de Heat Cap binnenste buiten en leg hem weer met het elastiek naar boven en warm hem weer op voor 45 seconden. Daarna draai je de Heat Cap nog één maal weer terug naar zijn normale buitenkant, je legt hem in de magnetron met het elastiek naar boven en je warmt de Heat Cap voor de laatste keer op voor 45 seconden op de hoogste stand. Hierna is de Heat Cap klaar voor gebruik. De Heat Cap zal ongeveer 30 minuten warm blijven.
Breng de Heat Cap over de wegwerp douchemuts of het huishoud folie, over je haren heen, en laat het haarmasker 30 minuten in je haren trekken. 
Je haar en hoofd zullen heerlijk warm worden (ook lekker voor in de winter) en het haarmasker kan goed en diep in je haar trekken.

Een Heat Cap kan je gebruiken voor diepe conditionering van je haren voor het wassen (pre-poo) of na het wassen van je haren. Als je zelf een haarmasker maakt als pre-poo (voor het wassen) kan je gerust een heerlijke olie toevoegen om droog haar nog dieper te voeden.

Een Heat Cap kan trouwens ook als een Cold Cap functioneren, voor als je last hebt van erge hoofdpijn. Leg de Heat Cap in een plastic zak in de vriezer, de lijnzaad zal de kou vastpakken en je hoofd heerlijk verkoelen.

 

Haarmasker met Aloë vera en gehydrolyseerde keratine

Ik ben heel erg blij met mijn Amerikaanse Heat Cap! Het maakt mijn no-poo zoektocht nog leuker maar ook zeker makkelijker!

Ben jij ook helemaal enthousiast over de Heat Cap? Dan heb jij geluk! Ik heb een aantal Heat caps bij laten maken en verkoop deze. De kwaliteit is werkelijk geweldig!

Voor meer informatie, kijk op de pagina ‘behandelingen’ of stuur mij een email. rachel@natuurlijkehaarverzorging.nl

Heb jij ook een Heat Cap? Laat mij weten wat jou ervaringen zijn!

Wil je geïnspireerd blijven en leuke tips of trics krijgen? Je kan mij volgen op mijn Facebookpagina @Natuurlijkehaarverzorging of volg mij via mijn Instagram account: derondr